One week ago we had a challenging day. Our daughter’s blood-leaking-decease made problems, this time blood leaking from the nose didn’t stop at all. We needed to go to a hospital and get medication to our daughter. Thanks to God, that helped! Now everything is ok. 

But what was an exstra -challenge, was that in that very day we needed to shoot one teaching about evangelism. We arrived home tired at midnight, I prepared the cameras and we just filmed the teaching as we could, in our living room after our daughters went to sleep. 😅

Tommy Colin who is producing Worship Factor -program introduced to me the need of this kind of teaching-clip. I tried to edit this video as my very best in a busy schedule and send it to Tommy and Tommy forwarded it to God TV and what a surprise, they liked it and they gonna broadcast it. Thank you so much Tommy, for trusting and encouraging us to do this! ☺️

I’m amused about this, because my origin is very much in the country side of the Finland and I never studied English and I thought it would be impossible task to be good enough with my accents etc, to teach in English, but I think this proofs that we can be unperfect, and still God can use us. We don’t need to live that kind of way that our background or our restrictions limit us. There is no restrictions, when we walk in the grace of Jesus Christ.

They going to use it as insert in their daily programme – Standing Together.

GOD TV offers hope and encouragement through this daily live broadcast which features special guests and ministers from around the world. An invitation to stand together with the GOD TV family. GOD TV is a third biggest Christian TV-station in the world.

Olipa mukava päivä mediatyön merkeissä Marttyyrien ääni -toimipisteessä.
www.marttyyrienaani.fi

Kehittelemme nopeita tapoja kuvata todistuksia lähetysmatkoilta Mikke Tiaisen kanssa. Sari, toimi kärsivällisesti mallina ja antoi myös hyvän haastattelun Marttyyrien äänen -työstä. Oli hedelmällinen ja opettavainen päivä, etsiä yhdessä keinoja, kuinka saa nopeasti, edullisesti ja silti laadukkaasti kuvattua todistuksia lähetyskentiltä. Media on yksi työkalu julistaa evankeliumia ja on tärkeä että opimme valjastamaan tekniikkaa evankeliumin eteenpäin viemiseksi ja siihen tänään keskityimme! Kiitos Marttyyrien ääni hyvästä työstä! 🙌☺️🙏
Mikke Tiainen

Onneksi olkoon Radio Dei, todella hienot uudet tilat!🤩👍👍 Oli ilo olla Mikael Juntusen herätys -ohjelman vieraina! On suuri siunaus että meillä voidaan julistaa evsnkeliumia radion kautta. Ohjelma tulee vielä uusintana tänään, jos haluat kuunnella. 🎧🇫🇮🙏

”Evankelioidessa huomaa pelkojen väistyvän” 🙌
Ristin voitossa Antti Tiittasen tekemä juttu evankelioinnista ja meidän elämästämme, tiivistetysti. Laitan tekstin myös tähän oheen.

https://www.ristinvoitto.fi/

Evankelista Arto Boan mukaan vuosien saatossakaan ei ole syntynyt mitään tiettyä vakio-avausrepliikkiä, jolla evankelioivaa keskustelua kadulla aloitellaan ihmisten kanssa.

Sen hän on huomannut, että kertominen erilaisista vaikeuksista selviämisestä Jumalan avulla tuntuu olevan jotain, mikä koskettaa.

– Kuvailen usein omia vaikeuksiani ja keskeneräisyyttäni. Sellaisesta keskustelut syntyvät.

Kaikilla ihmisillä on elämässään väsyttävän tuntuisia ongelmia tai kipupisteitä, jotka vaivaavat epätoivoon asti. Uutinen siitä, että ulkopuolelta voisi saada ratkaisevan avun, otetaan vastaan, vaikka ihminen ei uskoisi Jumalaan tai osaisi kaivata suhdetta häneen.

Ylipäätään Boa katsoo, että evankeliumin kertominen on kertojallekin helpointa keskeneräisyydestä käsin.

– Se, joka on nähnyt itse nälkää, jakaa leipää toisille eri tavalla kuin se, joka ei ole ollut itse nälissään.

Arto Boa, 41, toimii vaimonsa Serenan, 39, kanssa Gospel First -yhdistyksensä kautta. Pariskunta on kotimaan evankeiloinnin lisäksi mukana erilaisissa lähetystyöprojekteissa Ugandassa, Venäjällä sekä Italiassa, joka on Serenan alkuperäinen kotimaa.

Korona-aikana projektit ovat olleet kypsyttelyvaiheessa.

– Olen teroittanut miekkaa ja pyrkinyt nyt lepäämään. Työn aika on taas kohta.

Boan perheessä Espoossa on muiden perheiden tavoin etäkouluiltu viime viikot.

– Erika ja Viola ovat parempia koulussa kuin isänsä aikanaan. Hienoa, että tytöt ovat oma-aloitteisia ja innostuneita.

Molemmat tytöt ovat vitosluokkalaisia, mutta eivät kaksosia. Erika syntyi kaksitoista vuotta sitten tammikuussa, ja Viola saman vuoden joulukuussa.

Boa kertoo, että hänen nuoruuttaan leimasivat rikkinäisen kotitaustan kolotukset. Sielunmaisema oli kapinallinen, ja kasvukivut koettiin rajuina. Koulu ei kiinnostanut, ja päihteet ottivat vallan nuoren miehen elämästä.

Parikymppisenä Arto koki vahvan etsikkoajan, mutta usko oli hapuilevaa kahden tien välillä loikkimista.

Serenan Arto tapasi samoissa vaiheissa Rodoksella ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan, jonka oli voittanut arpajaisissa.

– Ja Serena oli suunnilleen ensimmäinen ihminen, joka minua siellä tuli vastaan.

Serena työskenteli hotellivirkailijana. Nuoret puhuivat kaikesta, myös uskosta. Arto oli tullut hiljattain uskoon.

– Siinäkin totetui tämä, että kun on itse vaiheessa ja kesken, on jotenkin helpompi myös jakaa tästä kaikesta.

Serenalla oli taustalla katolista uskonnollisuutta, Artolla pyhäkoulua eteläpohjalaiseen tapaan. Kävikin niin, että myös Serena halusi lähteä seuraamaan Jeesusta.

Boat ovat olleet naimisissa nyt 17 vuotta. Kun Erika syntyi, hetki oli samalla tuoreelle isälle lopullinen antautumisen paikka Jumalalle.

– Jumalan hyvyys veti silloinkin minut parannukseen.

Nuoruuden hapuilut jäivät. Arto opiskeli raamattukoulussa kaksi vuotta ja toimi myös Soinin helluntaiseurakunnassa pastorina ennen perheen siirtymistä pääkaupunkiseudulle.

Helsingissä Arto Boa toimi One Way Missionin pastorina ja evankelistana, erityisalueenaan maahanmuuttajien parissa tehtävä työ.

– Teimme joka viikko pienen mission. Kahdella eri linja-autolla tuotiin eri paikoista kiinnostuneita mukaan tilaisuuksiin.

Jokaviikkoiset Perjantai Kristukselle -illat olivat evankelioivia, ja ryhmä vaikutti koko ajan myös kaduilla. Sinne välittömällä luonteella ja positiivisella supliikilla varustettu Boa sopii monien mielestä hyvin.

– En katso olevani mikään erityisen hyvä ihmisten kohtaaja. Olen kuitenkin halunnut ottaa evankeliumin kertomisen osaksi elämääni, ja pyrin olemaan tässä asiassa hyvä esimerkki, Arto Boa kuvailee.

Jo pienellä paikkakunnalla Soinissa Boa pyrki olemaan se, joka kutsui ihmisiä mukaan. Nuori pastori kävi kauppojen edessä kertomassa, että illan tilaisuuteen saa tulla mukaan.

– Jos yksikin henkilö tuli, se oli suuri voitto, Boa valottaa evankelistan matematiikkaa.

Monelle pitkän linjan uskovalle evankelioinnista kertovat lehtijtutukin tuntuvat liian haastavilta. Ajatus siitä, että lähtisi kadulle sanoman kanssa, tuntuu hyvin kaukaiselta.

Arto Boa tunnistaa ilmiön.

– Nyt on paljon puhetta esimerkiksi seurakunnanistutuksesta ja johtajuudesta, mutta aika harvoin näihin sisältyy ajatus siitä, että jotenkin saavutettaisiin ihmisiä.

– Kyllä seurakunnan tehtävä on etsiä eksyneitä. Efesolaiskirjeessä kuvaillaan, kuinka Jumala on asettanut evankelistoja, joiden tehtävä on innostaa ja valmistaa pyhiä palveluksen työhön, omaan todistajan tehtäväänsä.

– En halua moittia, vaan juuri innostaa, Arto Boa sanoo.

Mutta se käytäntö. Mitä Arto Boassa tapahtuu, kun hän aikanaan astuu kadulle ja alkaa jutella ihmisten kanssa?

– Täytyy hyväksyä se, että minä olen nyt todistaja, se nolo tyyppi nyt muutaman minuutin ajan.

Sen Boa on huomannut, että on syytä mennä melko lailla saman tien asiaan.

– Kiertely ja kaartelu ei kannata. Ei varasteta ihmisten aikaa. Hyväksytään se, ettei vastakaikua aina tule. Tämä ei ole mikään neutraali asia.

– Usein tulee kuitenkin hienoja hetkiä, jolloin voi huomata, kuinka Jumala johdattaa keskustelua.

Ja juuri sen Arto Boa soisikin kaikkien uskovien kokevan: Jeesus itse tulee evankelioinnissa lähelle. Omakin usko vahvistuu. Jumalan kosketus alkaa säteillä elämän eri osa-alueille.

– On ollut rohkaisevaa nähdä se, kun olen ollut mukana erilaisissa ryhmissä innostamassa. Nähdä kuinka joku lähtee ensimmäistä kertaa kadulle. Nähdä kuinka joku voittaa pelkonsa.

Anssi Tiittanen

Tule mukaan rukoilemaan mukaan tänään oheisen linkin kautta klo 19 Sana, rukous ja ylistys Espoon helluntaiseurakunnasta. Arto Boa ja Irma Frestadius käsittelee rukouksen lomassa aihetta; Pelko ja kun pelko ei vaikuta päätöksiimme kaikki tulee muuttumaan elämässämme! https://www.uskotv.fi/live/sana-rukous-ja-ylistys-5/

Olipa mukava olla tänään Antti Pekin minidokumentti produktiossa mukana. Käsittelimme aihetta usko. Onko todella mahdollista siirtää vuoria, sinapinsiemenen kokoisella uskolla? Lisää aiheesta Antin ohjelmassa, lisään sen tänne Facebookiin kanssa, kunhan ohjelma on valmis. Antti on saanut vision tehdä n. 5min pituisia pureutumisia jonkun Raamatun ydin totuuden aiheeseen. Näistä ohjelmista tulee super hyviä! Tämä on hyvä tapa julistaa tänä median aikakautena evankeliumia. Hyvä Antti😎👊🙏

Feeling blessed and thankful for this great opportunity to be guest in Uganda’s Christian tv program hosted by my beautiful sister in Christ Najjemba Sarah ! You are a gorgeous and strong woman of God! Very pleased to have met you! ❤️❤️

Radio Dei, Kutsu vapauteen -ohjelma
Ulostulo 12.10.2019 klo 20:00.
Ohjelmassa käsitellään aihetta vapaus. Mitä on vapaus? Kuinka voisin olla vapaa?

WhatsApp WhatsApp us