LAURYNAS JACEVIČIUS vieraillessaan Suomessa kysyi, voiko logiikka, järkeily ja argumentit olla hengellisiä aseita?

Meillä on kysymykset – Jeesuksella on vastaukset! ☺️👍🙏

LAURYNAS JACEVIČIUS Ask if a:
logic, reason and arguments can be a spiritual weapons?

We have questions – Jesus has the answers! ☺️👍🙏

Radio Dei 🔊 01.09
Tule mukaan rukoilemaan Suomen puolesta, viiden minuutin päästä aloitetaan.💯✝️🇫🇮🙏

Patmos – Suomi rukoilee SUORA LÄHETYS.
☺️🇫🇮🙏
Oli ilo rukoilla Patmos -kanavalla Suomen puolesta yhdessä aina iloisen Leena Metsämäen kanssa. Rukous on tärkeää koska meillä on rukouksia kuuleva Jumala ja Hän on voimallinen vastaamaan rukouksiin.

Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa. Henkeä älkää sammuttako.
(Tess. 5:16-19)
Radio Patmos

Hei tänään TV7 suora rukousohjelma klo 19. 🙏🇫🇮 Paavo Järvinen ja Arto Boa rukoilemassa sinun kanssasi. Voit laittaa rukouspyyntöjä, joko tänne Facebookiin tai osoitteeseen: rukous@tv7.fi

On mukava käydä Paavon ohjelmassa vierailemassa. Rukoillaan yhdessä tänään maamme puolesta ja rukousaiheiden puolesta, niitä on paljon! Mutta on ilo rukoilla asioiden puolesta, koska Jumala on voimallinen auttamaan! ☺️🙏🇫🇮

Rukoillaan yhdessä Suomen puolesta🙏🇫🇮
Tänään oli ilo rukoilla suorassa lähetyksessä Radio Patmoksen Suomi rukoilee -ohjelmassa Leena Metsämäen kanssa maamme puolesta ja lähetystyön puolesta. On tärkeää, että esimerkiksi radion kautta voimme yhdistää ihmisiä rukoilemaan.

Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. (Luuk.11:9-10)

Kiitos Liisa kun tulit jakamaan miten hyvä Jumala on ja miten hyvä Jumala on ollut sun elämässä ja miten elämän vaikeuksien läpi on johdattanut eteenpäin, antanut hän rauhaa elämääsi! Kiitos että haluaisit olla Gospel First – Evankeliumi ensin ohjelmassamme ja niin olla osana Jumalan palvelu ja evankelionti työhön ! 🙏 ihana on saada uskova sisko ja työkaveri omassa kodissa, syödä yhdessä, rukoilla ja tutustua paremmin❤️

Onneksi olkoon Radio Dei, todella hienot uudet tilat!🤩👍👍 Oli ilo olla Mikael Juntusen herätys -ohjelman vieraina! On suuri siunaus että meillä voidaan julistaa evsnkeliumia radion kautta. Ohjelma tulee vielä uusintana tänään, jos haluat kuunnella. 🎧🇫🇮🙏

Kiitos Henna Karjalainen upeasta todistuksesta Gospel First – Evankeliumi ensin -ohjelmaan. ☀️🙏
Hennalla on upea todistus siitä, kuinka Jumala johdattaa kipeittenkin asioiden lävitse. On tärkeää, että voimme todistuksin rohkaisemme toisiamme eteenpäin ja antaa vertaistukea.

Jer 31:9 Itkien he tulevat, ja minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen..

”Evankelioidessa huomaa pelkojen väistyvän” 🙌
Ristin voitossa Antti Tiittasen tekemä juttu evankelioinnista ja meidän elämästämme, tiivistetysti. Laitan tekstin myös tähän oheen.

https://www.ristinvoitto.fi/

Evankelista Arto Boan mukaan vuosien saatossakaan ei ole syntynyt mitään tiettyä vakio-avausrepliikkiä, jolla evankelioivaa keskustelua kadulla aloitellaan ihmisten kanssa.

Sen hän on huomannut, että kertominen erilaisista vaikeuksista selviämisestä Jumalan avulla tuntuu olevan jotain, mikä koskettaa.

– Kuvailen usein omia vaikeuksiani ja keskeneräisyyttäni. Sellaisesta keskustelut syntyvät.

Kaikilla ihmisillä on elämässään väsyttävän tuntuisia ongelmia tai kipupisteitä, jotka vaivaavat epätoivoon asti. Uutinen siitä, että ulkopuolelta voisi saada ratkaisevan avun, otetaan vastaan, vaikka ihminen ei uskoisi Jumalaan tai osaisi kaivata suhdetta häneen.

Ylipäätään Boa katsoo, että evankeliumin kertominen on kertojallekin helpointa keskeneräisyydestä käsin.

– Se, joka on nähnyt itse nälkää, jakaa leipää toisille eri tavalla kuin se, joka ei ole ollut itse nälissään.

Arto Boa, 41, toimii vaimonsa Serenan, 39, kanssa Gospel First -yhdistyksensä kautta. Pariskunta on kotimaan evankeiloinnin lisäksi mukana erilaisissa lähetystyöprojekteissa Ugandassa, Venäjällä sekä Italiassa, joka on Serenan alkuperäinen kotimaa.

Korona-aikana projektit ovat olleet kypsyttelyvaiheessa.

– Olen teroittanut miekkaa ja pyrkinyt nyt lepäämään. Työn aika on taas kohta.

Boan perheessä Espoossa on muiden perheiden tavoin etäkouluiltu viime viikot.

– Erika ja Viola ovat parempia koulussa kuin isänsä aikanaan. Hienoa, että tytöt ovat oma-aloitteisia ja innostuneita.

Molemmat tytöt ovat vitosluokkalaisia, mutta eivät kaksosia. Erika syntyi kaksitoista vuotta sitten tammikuussa, ja Viola saman vuoden joulukuussa.

Boa kertoo, että hänen nuoruuttaan leimasivat rikkinäisen kotitaustan kolotukset. Sielunmaisema oli kapinallinen, ja kasvukivut koettiin rajuina. Koulu ei kiinnostanut, ja päihteet ottivat vallan nuoren miehen elämästä.

Parikymppisenä Arto koki vahvan etsikkoajan, mutta usko oli hapuilevaa kahden tien välillä loikkimista.

Serenan Arto tapasi samoissa vaiheissa Rodoksella ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan, jonka oli voittanut arpajaisissa.

– Ja Serena oli suunnilleen ensimmäinen ihminen, joka minua siellä tuli vastaan.

Serena työskenteli hotellivirkailijana. Nuoret puhuivat kaikesta, myös uskosta. Arto oli tullut hiljattain uskoon.

– Siinäkin totetui tämä, että kun on itse vaiheessa ja kesken, on jotenkin helpompi myös jakaa tästä kaikesta.

Serenalla oli taustalla katolista uskonnollisuutta, Artolla pyhäkoulua eteläpohjalaiseen tapaan. Kävikin niin, että myös Serena halusi lähteä seuraamaan Jeesusta.

Boat ovat olleet naimisissa nyt 17 vuotta. Kun Erika syntyi, hetki oli samalla tuoreelle isälle lopullinen antautumisen paikka Jumalalle.

– Jumalan hyvyys veti silloinkin minut parannukseen.

Nuoruuden hapuilut jäivät. Arto opiskeli raamattukoulussa kaksi vuotta ja toimi myös Soinin helluntaiseurakunnassa pastorina ennen perheen siirtymistä pääkaupunkiseudulle.

Helsingissä Arto Boa toimi One Way Missionin pastorina ja evankelistana, erityisalueenaan maahanmuuttajien parissa tehtävä työ.

– Teimme joka viikko pienen mission. Kahdella eri linja-autolla tuotiin eri paikoista kiinnostuneita mukaan tilaisuuksiin.

Jokaviikkoiset Perjantai Kristukselle -illat olivat evankelioivia, ja ryhmä vaikutti koko ajan myös kaduilla. Sinne välittömällä luonteella ja positiivisella supliikilla varustettu Boa sopii monien mielestä hyvin.

– En katso olevani mikään erityisen hyvä ihmisten kohtaaja. Olen kuitenkin halunnut ottaa evankeliumin kertomisen osaksi elämääni, ja pyrin olemaan tässä asiassa hyvä esimerkki, Arto Boa kuvailee.

Jo pienellä paikkakunnalla Soinissa Boa pyrki olemaan se, joka kutsui ihmisiä mukaan. Nuori pastori kävi kauppojen edessä kertomassa, että illan tilaisuuteen saa tulla mukaan.

– Jos yksikin henkilö tuli, se oli suuri voitto, Boa valottaa evankelistan matematiikkaa.

Monelle pitkän linjan uskovalle evankelioinnista kertovat lehtijtutukin tuntuvat liian haastavilta. Ajatus siitä, että lähtisi kadulle sanoman kanssa, tuntuu hyvin kaukaiselta.

Arto Boa tunnistaa ilmiön.

– Nyt on paljon puhetta esimerkiksi seurakunnanistutuksesta ja johtajuudesta, mutta aika harvoin näihin sisältyy ajatus siitä, että jotenkin saavutettaisiin ihmisiä.

– Kyllä seurakunnan tehtävä on etsiä eksyneitä. Efesolaiskirjeessä kuvaillaan, kuinka Jumala on asettanut evankelistoja, joiden tehtävä on innostaa ja valmistaa pyhiä palveluksen työhön, omaan todistajan tehtäväänsä.

– En halua moittia, vaan juuri innostaa, Arto Boa sanoo.

Mutta se käytäntö. Mitä Arto Boassa tapahtuu, kun hän aikanaan astuu kadulle ja alkaa jutella ihmisten kanssa?

– Täytyy hyväksyä se, että minä olen nyt todistaja, se nolo tyyppi nyt muutaman minuutin ajan.

Sen Boa on huomannut, että on syytä mennä melko lailla saman tien asiaan.

– Kiertely ja kaartelu ei kannata. Ei varasteta ihmisten aikaa. Hyväksytään se, ettei vastakaikua aina tule. Tämä ei ole mikään neutraali asia.

– Usein tulee kuitenkin hienoja hetkiä, jolloin voi huomata, kuinka Jumala johdattaa keskustelua.

Ja juuri sen Arto Boa soisikin kaikkien uskovien kokevan: Jeesus itse tulee evankelioinnissa lähelle. Omakin usko vahvistuu. Jumalan kosketus alkaa säteillä elämän eri osa-alueille.

– On ollut rohkaisevaa nähdä se, kun olen ollut mukana erilaisissa ryhmissä innostamassa. Nähdä kuinka joku lähtee ensimmäistä kertaa kadulle. Nähdä kuinka joku voittaa pelkonsa.

Anssi Tiittanen

Aurinkoinen päivä Helsingissä☀️😎🇫🇮 Toinen kuvauspäivä, saimme kuvattua 10 uutta jaksoa: Gospel First – Evankeliumi ensin ohjelmaan TV7:lle. Olipa siunaus, miten kaunis ilmakin on ollut.☀️🙌🙏 Kiitos Kimmo ja Leena Metsämäki opetuksista. Ja Antti Pekki ja Tommi Lehto kuvaamisesta. On aina ilo julistaa evankeliumia, koska raamattu sanoo että se on Jumalan voima pelastukseksi, sekä Jesajan kirja kertoo, että Jumalan sana ei tyhjänä palaja! 🔥🙏✝️ Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. (Joh. 3:16-17)