Gospel First –uutiskirje

Markus 16:15-16: “Ja Hän sanoi heille: ‘Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.’” Nämä olivat viimeiset sanat, jotka Jeesus puhui opetuslapsillensa, seuraajilleen, ennen kuin Hänet otettiin ylös taivaisiin Jumalan oikealle puolelle. Jeesus jätti meille tehtävän – tehdä kaikki kansat Hänen opetuslapsikseen.

Uganda Revival -missio

Kesäkuussa meitä lähti 16 hengen tiimi Suomesta kohti Kampalaa, Ugandaa. Tiimimme jäsenet olivat eri puolilta Suomea, eri paikallisseurakunnista. Kaikille Jumala oli puhunut henkilökohtaisesti missiomatkalle lähtemisestä ja mikä tärkeintä meillä oli yhteinen näky: lähteä ja julistaa evankeliumia ja palvella omilla lahjoilla Jumalan valtakunnan eteenpäin menemiseksi. Järjestimme mission yhdessä paikallisen seurakunnan Worshipe House kanssa.

Herätyksen aika

Paavali kirjoittaa kirjeessään efesolaisille 5:14: “Sen tähden sanotaan: ‘Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!’” Elämme ajassa, jossa on paljon pimeyttä mutta jos avaamme hengen silmämme näkemään, voimme huomata kuinka herätystä on ympäri maailmaa. Kristittyinä, Kristuksen seuraajina, meidät on kutsuttu kiinnittämään katseemme siihen, mikä on ylhäällä. Tässä ajassa moni uskovakin on lamaantunut ja jäänyt paikalleen, mutta Paavalin kehotuksen sanoin haluamme rohkaista sinua lukija läheiseen yhteyteen Jeesuksen kanssa, vain Hän voi valaista sinun polkusi ja tasoittaa tien sinun edelläsi. Hänessä meillä on ikuinen toivo ja tulevaisuus. Meidät kaikki on kutsuttu omalla paikallamme todistamaan Jumalan hyvyydestä ja suurista teoista.

Itä-Afrikassa ihmisten sydämet ovat avoimia vastaanottamaan evankeliumin sanoma. Ugandassa on maailman toiseksi nuorin väestö, 80 % ugandalaisista on alle 30-vuotiaita. Uganda on kokemassa hengellistä heräämistä juuri tämän nuoren sukupolven kohdalla. Juuri nyt on tarve tavoittaa tämä nuori sukupolvi, jota 20-30 vuotta sitten tehty evankeliointityö ei ole vielä tavoittanut. Saimme etuoikeuden olla viemässä tätä Ilosanomaa yhdessä Ugandan suurimmista vankiloista, kouluissa, slummialueilla, tien varsilla ja kujilla. Näihin kaikkiin paikkoihin Jumala meitä kutsuu.

Gospel First –keskus

Missiomatkamme ensimmäisenä iltana vierailimme paikallisessa Gospel First –missiokeskuksessa. Olemme aloittaneet evankeliointikeskus -työn vuonna 2021 Ugandan pääkaupungissa Kampalassa. Järjestömme tukee paikallisia nuoria evankelistoja vuokraamalla heille talon ja laajan ulkopihan, jolla voi järjestää kokouksia ja julistustapahtumia. Saimme viettää illan yhdessä useiden kymmenien, noin 20-vuotiaiden nuorten kanssa, jotka itse ovat tulleet uskoon kadulla ja ovat uskoon tultuaan lähteneet itse liikkeelle kaduille ja aitovierille julistaakseen evankeliumia. Nuoret tekevät myös aktiivista työtä kouluissa. Heistä todella paistoi voimakas halu palvella Jumalan valtakunnan työssä ja lähteä kadotettujen pariin, sinne mistä ovat itse pelastuneet. Illan aikana ylistimme yhdessä Jumalaa, jaoimme sanaa ja siunasimme näitä nuoria evankelistoja, jotka todella tarvitsevat työssään paljon rukousta. Olemme sopineet nuorten kanssa, että rukoilemme ja paastoamme säännöllisesti, että Jumala ilmestyisi voimallisesti ja johdattaisi tätä evankeliointi -työtä, niin että voisimme voittaa sieluja Jeesukselle.

Vankilavierailu

Oli ihmeellistä, miten Jumala avasi meillä oven Ugandan toiseksi suurimpaan vankilaan Kampalassa, Victoria-järven läheisyydessä. Tässä vankilassa oli noin 300 naisvankia ja 3 000 miesvankia. Monella meistä oli varmasti omanlaiset mielikuvat minkälainen kokemus tulisi olemaan, mutta Jumala todella ylitti ne kaikki, kunnia Herralle! Saavuimme vankila-alueelle, joka oli tarkasti vartioitu ja mitään elektroniikkaa emme saaneet kantaa mukanamme. Yllätyimme kuinka vehreä ja kaunis alue oli, aivan Victoria-järven läheisyydessä. Etukäteen meitä valmisteltiin vankien tapaamiseen ja kehotettiin olemaan itkemättä, olisimmehan tuomassa toivoa ja iloa. Vierailimme ensin naisvankien puolella. Saapuessamme oli ylistyslaulu ja -tanssi Herran kunniaksi jo käynnissä. Meidän oli helppo yhtyä tähän ylistykseen, joka kumpusi syvältä heidän sisältään. Lopuksi saimme rohkaista vankeja ja julistaa evankeliumin. Kymmenen naisvankia halusi siinä hetkessä antaa elämänsä Jeesukselle Kristukselle. Osa vangeista oli jo uskossa ja meitä puhutteli se käsinkosketeltava ilo ja vapaus, jota heidän olemuksensa toi esille vankilan muureista huolimatta. Nehemia 8:10: “Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne.”

 Miesvankien puoli oli huomattavasti suurempi ja koimme hengessä voimakkaan jännittyneisyyden sinne astuessamme. Aloittaessamme vierailun, sadat vangit kokoontuivat ympärillemme istumaan. Kauempana katse-etäisyyden päässä muslimit pitivät omaa rukoustilaisuuttaan. Oli ihmeellistä todistaa, miten koko paikan ilmapiiri muuttui ja Pyhän Hengen täyteys laskeutui yllemme, kun aloimme ylistään Jumalaa. Tämä todella todistaa ylistyksen tärkeyden merkityksen uskovien elämässä olosuhteista riippumatta. Varmasti kaikki muistavat kuinka Paavali ja Silas ylistäessään piestyinä vankilassa jalkapuussa, vapautuivat yhdessä muiden vankien kanssa kahleista maanjäristyksen seurauksena. Jumala on aina ylistyksen arvoinen. Lisäksi ylistys muuttaa olosuhteita ja tuo läpimurtoja elämässämme. Vankilavierailun aikana saimme huomata, kuinka vangit yksi toisensa jälkeen liittyivät ylistykseen mukaan, osa tuli jopa eteen tanssimaan ja laulamaan mikrofoniin. Saimme kokea yhteyttä Kristuksessa ja alussa tuntunut raja-aita väliltämme oli poistunut. Lopussa julistimme heille evankeliumin sanoman yksinkertaisuudessaan ja kääntymisen merkityksen. 1 000 vankia nosti kätensä merkiksi halusta vastaanottaa Jeesus sydämeensä ja elämäänsä. Mikä pelastuksen päivä, kaikki kunnia ja ylistys yksin Jumalalle – tätä voi tehdä yksin Herra!

Kouluvierailut

Paikallisissa kouluissa, joista osa oli slummialueilla, saimme välittää lapsille Jeesuksen rakkautta, rohkaista ja todistaa omasta uskonelämästä. Lisäksi saimme siunata ja rukoilla satojen lasten ja nuorten puolesta. Erityisesti mieleemme jäin nuori poika slummialueelta, joka asui yhdessä äitinsä ja kahden pikkusisarensa kanssa. Perhe oli hyvin köyhä, äidin toimeentulon varassa. Haasteista johtuen äidillä oli myös haasteita mielenterveyden alueella. Poika oli yksi ainoista koulussa, jolla ei ollut perheen tilanteen vuoksi koulupukua. Jumala johdatti niin, että tapasimme pojan ja saimme siunata hänelle koulupuvun ja lounaat koulupäivien ajaksi. Poika oli hyvin liikuttunut ja sai tuntea elävän Jumalan huolenpidon, koska hän oli juuri aikaisemmin rukoillut itselleen koulupukua Jumalalta.

Slummialueella evankeliointia

Missiomatkan loppupuolella saimme yhdessä paikallisen Gospel First –keskuksen nuorien evankelistojen kanssa julistaa evankeliumia slummialueella, jolla asui paljon muslimeja. Kiersimme aluetta pienissä tiimeissä, kohtasimme paikallisia kylän ihmisiä ja jaoimme heille evankeliumia. Saimme rukoilla monien puolesta ja johdattaa ihmisiä Jeesuksen luo. Kutsuimme erityisesti lapsia yhteiseen iltaan alueen seurakunnalle, jossa esitimme ulkotiloissa Jeesus –elokuvan valkokankaalta. Oli mahtava huomata, kuinka satakunta lasta tuli paikalle, osa vanhempiensa kanssa. Elokuvan lomassa saimme palvella heitä tarjoamalla popcornia, kakkua ja virvokkeita. Lapset todella nauttivat elokuvasta ja eläytyivät “Wouu” -huudahduksin aina, kun Jeesus kosketti ihmisiä ihmein, merkein ja tunnusteoin.  Illan kokokohta oli elokuvan keskivaiheilla, kun julistimme evankeliumin ja esitimme alttarikutsun. Sekä lapsia että aikuisia kerääntyi eteen ja he vastaanottivat Jeesuksen omaksi Herrakseen. Kiitos ja ylistys Jeesukselle Kristukselle!

Grusade –julistustapahtuma

Missiomatkamme päätapahtuma oli kaksipäiväinen Grusade -julistustapahtuma Nansanan alueella, joka oli muslimialuetta. Järjestimme tapahtuman yhteistyössä paikallisen Worshipe House-seurakunnan ja seurakunnan pastori Wilson Bugembe kanssa. Olimme vuokranneet laajan hiekkakenttäalueen, lavarakenteet ja äänentoistolaitteet. Tiimimme ja monet kymmenet esirukoilijamme rukoilivat, että ennustetut sateet kiertäisivät alueen tapahtuman aikana. Jumala todella osoitti voimansa myös sään suhteen, sillä molempina julistuspäivinä vettä tuli aamusta tai päivästä, mutta illat olivat sateettomat. Grusade –tapahtuman kautta tavoitimme useita satoja ja satoja ihmisiä, jotka saivat tulla tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisena vapahtajanaan. Kiitos Jumalalle! Todella rukoilemme ja uskomme, että tämä alue ei tulee olemaan enää sama, vaan Jumalan valtakunta saa murtautua esille ja muuttaa ihmisten elämän. Mieleen jäänyt yksityiskohta oli toisena iltana, kun koko tiiminä olimme lavalla ja kesken evankeliumin julistuksen valtavan suuri kirkkaankeltainen päiväperhonen lensi eteemme lavan etureunaan. Tämä oli erikoista siksi, että ilta oli jo kääntymässä yöksi ja paikka oli täynnä yöperhosia, joita erilaiset valot houkutteli paikalle. Koimme iloa ja Jumalan ihmeellisyyttä sekä Jumalan puhetta rohkaisuksi eteenpäinkin 1 Tess. 5:5: “Te kaikki olette valon ja päivän lapsia. Me emme kuulu yölle emmekä pimeydelle.”

Matkamme aikana järjestimme myös seurakuntavierailuja sekä naisten ja miesten konferensseja rohkaisten paikallisia seurakuntia ja kristittyjä jakaen sitä, mitä Jumala oli laskenut sydämellemme. Vierailimme myös paikallisessa orpokodissa vieden mukanamme iloa ja rohkaisua sekä ruokaa ja lahjoja lapsille. Tämä vierailu todella kosketti meitä kaikkia. Raamattu sanoo, että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta. Jeesus halusi siunata lapsia ja lapsilla on erityinen asema Jumalan edessä.

Kiitämme koko tiiminä kaikista esirukoilijoista ja tuesta. Saimme todella kokea, kuinka rukousten kautta Jumala tasoitti tietä edellämme ja aukaisi monia ovia evankeliumin julistamiseen. Kunnia Herralle!

Elonkorjuun aika on nyt – kutsu mukaan evankelioinnin

Aika, jossa elämme, on suuri elonkorjuun aika. Siksi evankelioimme, rakennamme missio- ja julistustapahtumia saavuttaaksemme ihmisiä evankeliumin sanomalla. Evankeliumissa on Jumalan voima ja tämän voiman tulee tulla esille, erityisesti tässä pimeässä ajassa, jossa elämme. Raamattu sanoo, että evankeliumi on voima jokaiselle, joka uskoo.

Olemme saaneet johdattaa isoja ihmismääriä Jeesuksen luokse. Voimme tehdä vielä enemmän, jos autat meitä. Saisimme tehtyä tehokkaita evankeliumin julistustapahtumia ja voisimme viedä pelastuksen sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta kadotetuille sieluille.

“Ettekö sano: ‘Vielä on neljä kuukautta, niin elonleikkuu joutuu?’ Katso, minä sanon teille: Nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi.” (John. 4:35)

Seuraavat tapahtumat, joihin tarvitsemme apua:

  • Olemme rakentamassa missiota Pakistaniin marraskuuksi. Tavoitteenamme on julistaa evankeliumi kymmenille tuhansille mission aikana.
  • Olemme parhaillaan rakentamassa julistustapahtumaa Ruandaan yliopistonuorille.
  • Suunnittelemme missiota myös Etiopiaan loppuvuodelle.

Olisi suuri siunaus, jos voisit auttaa meitä ja lähettää evankeliumia ihmisille työmme kautta niin Suomessa kuin lähetystyö -kohteissa. Evankeliumi on parasta, mitä voimme antaa tälle kärsivälle maailmalle!

 

Työmme tukeminen:

Tilisiirto

Tilille: FI23 5542 2320 4252 00

Saaja: Gospel First ry

Suurin tarve –viite: 1300

Ugandan työn viite: 1122

Pakistanin työn viite: 7799

 

MobilePay 61466 (suurin tarve)

 

Rahankeräyslupa: RA/2021/151 Poliisihallitus Arpajaishallinto

 

 

Kirjoittaja:
Julkaisu: 2023-08-11
osallistu

Lahjoita Gospel First-työhön

Lahjoittamalla voit osallistua Gospel First-lähetysjärjestön tekemään lähetystyöhön Afrikassa ja Aasiassa.
Lahjoita