2. Aikakirja 16:9: “Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle.”

2. Aikakirjassa Asa, Abianpoika, hallitsi Juudaa hallituskautensa ensimmäisen vuosikymmenen tehden sitä, mikä oli oikein Herran silmissä. Hän puhdisti Juudan epäjumalankuvista ja neuvoi kansaa pitämään Jumalan antamat lait ja käskyt. Kun nubialaisten suuri sotajoukko kävi Juudan kansaa vastaan, Asa rukoili Jumalalta apua ja turvaa. Jumala antoi nubialaiset Asan ja hänen miehiensä käsiin. Voitto tuli Herralta Sebaotilta. Muutaman vuosikymmenen päästä vastaavassa tilanteessa, kun Juudaa uhkasi valloitus, Asa turvautui Herran sijasta maalliseen liittolaiseen, Syyrian kuninkaaseen. Jumala ei katsonut tätä hyvällä – Asan sydän ei ollut enää kääntyneenä Jumalan puoleen. Onko meillä vilpitön mieli, kuuliaiset korvat ja sydämen halu kääntyä Herran Jumalamme puoleen? Turvaammeko elämämme haasteissa hänen huolenpitoonsa vai etsimmekö turvaa tämän maailman valloista ja voimista? Kiinnittäkäämme katse Jeesukseen loppuun asti, sillä näin tehden olemme Raamatun sanan mukaan saava voitonseppeleen, ikuisen elämän hänen yhteydessään sekä rauhan ja turvan myös tässä ajassa.

 

Pakistanin työ

 

Tätä rauhan ja toivon ilosanomaa olemme Gospel First -lähetysjärjestönä saaneet olla viemässä viime vuosina myös Pakistanissa. Gospel Firstin Pakistanin koordinaattorit Jukka ja Minna Karhunen Tornion helluntaiseurakunnasta ovat tehneet lukuisia missiomatkoja Pakistaniin ja opettaneet ja kouluttaneet pakistanilaisia “Gideonia” ja “Monaa”, jotka ovat alle 30-vuotiaita nuoria evankelistoja. Olemme aloittaneet tämän ohjelman huhtikuussa 2021. Joka keskiviikko “Gideon” ja “Mona” opiskelevat Raamattua Suomesta käsin. Tämän lisäksi he opiskelevat englantia. Heidän sydämensä palaa evankeliumin ilosanoman levittämiseen kansansa parissa. Pakistanin väestön määrä on yli 230 miljoonaa, joista noin96 % on muslimeja. Kristittyjen osuus on 1,6 %. Jo tästä voimme päätellä, että evankeliumin tarve on suuri. World watch –listalla 2023 Pakistan on sijalla 7. kaikista maailman maista,joissa kristityt kokevat vakaumuksensa vuoksi eniten vainoa. Työ Pakistanissa ei ole helppoa,mutta yhdessä voimme tukea tätä ja viedä tätä työtä eteenpäin. Kunnia Jumalalle!

 

Evankelista “Gideon”

Gideon työskentelee kirkon perustamisen parissa muslimialueella. Hän ohjaa nuorisotyötä erilaisissa seurakunnissa ja järjestää evankeliointi –tilaisuuksia tavoittaakseen ei-uskovia. Tässä pakistanilaisen evankelistan “Gideonin” todistus: “Terveisiä Pakistanista. Olen evankelista ‘Gideon’ Pakistanin G******* kaupungista. Olen hyvin iloinen, että voin jakaa todistukseni teidän kaikkien kanssa, koska jos sinulla on todistus, se tarkoittaa, että sinulla on Jeesus Kristus. Nuorena minulla oli paljon vaikeuksia, mutta kun täytin 25 vuotta, otin Jeesuksen vastaan elämääni. Nyt tunnen oloni paremmaksi kuin ennen, koska Jeesus on tullut elämääni! Jumala on niin suuri! Nyt työskentelen Gospel First -järjestössä. Olen kiitollinen pastori Arto Boalle, Serena Boalle, Jukka ja Minna Karhuselle. Gospel First tukee meitä ja olen erittäin iloinen, että olen Gospel Firstin jäsen. Haluan jakaa teille Matteuksen luvun 28 jakeet 18-19: “Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ‘Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.’” Nämä jakeet ovat on inspiraation ja intohimoni jakeet. Haluan tehdä opetuslapsia ja voittaa sieluja Jeesukselle. Pidä minut rukouksissasi, jotta voin tehdä niin. Nyt työskentelen lasten, kotiseurakuntien ja nuorten parissa. Jumala siunatkoon teitä kaikkia Suomessa. Jumala siunatkoon Pakistania. Amen!”

 

Evankelista “Mona”

“Mona”, Pakistanin naisevankelistamme on alle 25-vuotias ja juuri valmistunut yliopistosta. Hän on alkanut koordinoida evankelioimistyötä naisten keskuudessa. Pakistanin kirkoissa on paljon enemmän naisia kuin miehiä, ja olemme iloisia, että voimme nyt tavoittaa sekä miehiä että naisia. Rukoillaan tämän työn puolesta!

 

Työ Pakistanissa menee eteenpäin

Evankelistat “Gideon” ja “Mona” tekevät työtä erityisesti lasten, naisten ja kotiseurankuntien parissa. He kertovat, että lapset oppivat pyhäkoulussa Jumalan sanaa ja kasvavat Jeesuksessa Kristuksessa. Tämän lisäksi ruokimme lapsia ja annamme heille Jeesus–kirjoja. Olemme aloittaneet raamattukoulun myös teinitytöille. Kotiseurakunnissa menee hyvin; Pyhä Henki ohjaa seurakuntalaisia ja he ovat menneet eteenpäin omassa elämässään. Erityisesti nuorista on kasvanut vahvoja rukoustaistelijoita – Jumala on hyvä ja uskollinen!

 

Evankeliumin voima Pakistanissa

Olemme nähneet, kuinka sadat ja sadat ihmiset ovat vapautuneet ja täyttyneet Pyhällä Hengellä. Muslimeja kääntyy kristityiksi ja käy kasteella, vaikka paperilla ovat vielä muslimeja. Eräässä kyläkokouksessa Jukka rukoili mykän muslimipojan puolesta ja sai sanan “lasten ja imeväisten suusta sinä olet valmistanut itsellesi kiitoksen” ja poika sanoi “Jeesus”.On ihmeellistä seurata ja todistaa, kuinka monet saavat yliluonnollisen avun Jumalalta,sairaita paranee, Jumala puhuu unissa monille ja Pyhän Hengen armolahjoja vuodatetaan tämän kansan ylle. Halleluja, Jeesus elää ja tekee ihmeitä tänäkin päivänä!“Pakistanilaiset ovat erittäin vieraanvaraisia ja ystävällisiä. Silti suurin osa heistä ei tunneJeesusta. Heillä ei ole Jumalan rakkautta, he tekevät sitä omasta tahdostaan. Mutta Jumalan rakkauden kautta, jonka näkee kristityistä pakistanilaisista, huokuu aivan eri tavalla tämä iloja rakkaus. Sen voi nähdä heidän silmistään” kertoo Pakistanin työn koordinaattori Minna. Työ Pakistanissa ei ole ongelmatonta. Syyskuun 2022 missiomatkalla poliisit olivat meidän Suomesta saapunutta tiimiä vastassa, koska eräänlainen paikallinen ryhmittymä oli tehnyt valituksen virkavallalle suunnitelluista kokouksista sillä verukkeella, että ihmisten kääntyessäkristinuskoon, se aiheuttaa levottomuuksia. Vihollinen laittaa esteitä matkalle, mutta kiitos Herran tälläkin missiomatkalla saatiin nopealla aikataululla järjestettyä uusia kokouksia ja crusade –tapahtumia. Lukuisat ihmiset täyttyivät Pyhälle Hengellä otettuaan Jeesuksen vastaan sydämeensä ja vapautuivat erinäisistä sidoksista. Herran Henki toimi ja todisti julistetun sanan. Room. 8:37 “Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.”

Huhtikuussa Arto Boa ja Esa-Pekka Mattila, Nurmijärven helluntaiseurakunnan pastori, tekivät missiomatkan Pakistaniin, minkä aikana saivat todistaa valtavaa Hengen vuodatusta. Tuhannet ja tuhannet kokoontuivat kahden päivän outreach –julistustapahtumaan, johonkuljetettiin sadoilla busseilla ihmisiä eri kyliltä ja alueilta. Suuret ihmismassat, muslimeja mukana, vastasivat alttarikutsuun. Ihmeet ja merkit seurasivat julistettua sanaa; ihmiset parantuivat, vapautuivat ja täyttyivät Pyhällä Hengellä. Pakistanissa on todella herätyksen aika – Iloitsemme mitä Herra tekee Pakistanissa! Useiden erilaisten julistustapahtumien lisäksi meillä oli pastorien konferenssi, jossa saimme rohkaista ja varustaa hengellisiä johtajia. Ihmeellinen todistus Jumalan rakkaudesta ja uskollisuudesta oli, kun ensimmäisessä julistustapahtumassa profetian kautta eräs tiilintekijä -yhteisön pastori otti vastaan Jumalan sanan kohdallensa. Hän oli jättänyt yhteisönsä kolme kuukautta aikaisemmin, koska oli masentunut ja koki elävänsä ikään kuin orjuudessa. Tiilintekijöiden yhteisössä ihmiset ovat orjan asemassa tehden raskasta fyysistä työtä maksaakseen velkavankeutta pois. Velka on voinut muodostua esimerkiksi jo isoisän elinaikana, eikä edes kolmen sukupolven työ vapauta heitä velkavankeudesta. Profetia oli, että joku on jättänyt Jumalan antaman kutsun ja palvelutyön, mutta Jumala palauttaa tuon kutsumuksen ja vapauttaa masennuksesta. Hän palasi samana päivänä kyläyhteisöönsä ja masennus oli poissa ja hän nukkui yönsä pitkään aika todella hyvin. Tämä mies itse todisti kirkkain silmin Jumalan hyvyydestä. Kunnia Herralle!

Pakistanissa on meneillään Itä-Afrikan laatuinen hengellinen herääminen, minkä vuoksi olemme erityisesti panostaneet tähän maahan. Koska meillä on ovi auki Pakistaniin, haluamme viedä evankeliumin ilosanomaa tähän maahan järjestämällä toimintaa ja missioita. Olethan yhdessä meidän kanssamme rukoillen ja tukien mukana viemässä pelastussanomaa kaikkeen maailmaan. Rukoillaan erityisesti “Monan” ja “Gideonin” puolesta, jotka ovat todella antaneet elämänsä Herralle otolliseksi uhriksi tehdessään työtä hankalissa ja jopa varaallisissakin olosuhteissa muslimien keskuudessa. Rukoillaan evankeliumin voiman läpimurtoa ja pimeyden valtojen väistymistä Jeesuksen nimessä, Amen!

 

Jos haluat lisää tietoa Pakistanin työstä ja olla tiiviimmin työssä mukana, ota yhteyttä Minnaan:

 

Minna Karhunen

minnaliisa2011@gmail.com

 

Tarvitsemme apuasi voidaksemme toteuttaa evankelioimistyötä Pakistanissa. Tarvitsemme tukea työhömme.

 

Sillä “jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa? Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niin kuin kirjoitettu on: ‘Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!’” Room. 10:13-15

 

Pakistanin evankelistojen palkkaus työ:

info@g1international.fi

Gospel First ry

Y-tunnus: 3083801-5

Tilinumero Op:

FI23 5542 2320 4252 00

Saaja: Gospel First ry

 

Pakistanin työn –viite: 7799

Suurin tarve –viite: 1300

Suurin tarve:

MobilePay 61466

Rahankeräyslupa:

RA/2021/151

Poliisihallitus Arpajaishallinto

Kirjoittaja:
Julkaisu: 2023-05-07
osallistu

Lahjoita Gospel First-työhön

Lahjoittamalla voit osallistua Gospel First-lähetysjärjestön tekemään lähetystyöhön Afrikassa ja Aasiassa.
Lahjoita