missio

Missiotapahtuma maailman köyhimpiin maihin lukeutuvassa Burundissa

Gospel First järjesti heinäkuussa 2022 kunnianhimoisen gospelkampanjan Burundissa laajan sekä monikansallisen tiimin tukemana. Monien yllättävien haasteiden läpi selvittiin Jumalan johdatuksessa, ja monet tulivat uskoon.
esittely lähetyskohteesta

Burundi

Väkiluku
12,2 miljoonaa
Suurin kaupunki ja väkiluku
Gitega (väkiluku: 1 miljoona)
Kristittyjen osuus väestöstä
80%
kuvia missiosta

Galleria

Avaa/sulje galleria

Mitä missiossa tapahtui?

Kevättalvella 2022 Gospel firstin Suomen ja Tansanian tiimit suunnittelivat Gospel kampanjaa Burundiin, Bujumburan kaupunkiin heinäkuulle 2022. Kunnianhimoisena päämääränä oli tavoittaa ainakin 60 000 ihmistä. Paljon rukousta ja rahallista apua tarvittiin unelman saavuttamiseen.

Suuri koneisto rakentui Herran peltoa niittämään. Kansallisstadion Winterewka vuokrattiin kampanjaa varten. Yhteistyökumppaniksi löytyi Bujumburan Pastoreiden unioni, ja entisen presidentin vaimo, Denise Nkurunziza. Presidenttikin osallistuisi tapahtumaan!

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainvälinen yhteistyö nosti tapahtuman potentiaalia yhä korkeammalle. Väkeä tulisi Suomesta, Ugandasta ja Tansaniasta. Suomen päädyssä lähetysjärjestö Patmos oli ratkaisevassa roolissa mahdollistamassa kampanjaa. Suurkiitos Patmokselle!

Päätapahtumasta muodostuisi kolmen päivän julistustapahtuma, jota ennen järjestettäisiin konferensseja. Konferenssien tarkoituksena oli varustaa hengellisiä työntekijöitä ja tavoittaa eritysesti lapsia ja nuoria.

Matkan alku

Heinäkuun loppupuolella Suomen tiimin jälkiosuus lensi ruokouksen siivittämänä Burundiin. Ilmassa oli pientä jännitystä, mutta luotto Jumalan läsnäoloon oli vahva. Kaikilla oli oma tehtävänsä. Oma paikka Jumalan suunnitelmassa. Pyhä Henki oli läsnä ryhmässä jo Burundiin laskeutuessa, ja tästä saatiin todistaa Burundin kansallisessa mediassa. Burundi Jeesukselle!

Vierailu paikallisessa sairaalassa

Päätapahtuman lähestyessä osa tiimistä vieraili paikallisessa sairaalassa levittämässä evankeliumin valoa ja tutustumassa paikalliseen terveydenhuoltojärjestelmään. Entisen presidentin perustamassa seurakunnassa järjestettiin konferenssi pastoreille. Sanoma oli voimakasta ja rohkaisevaa. Erillinen konferenssi järjestettiin pastoreiden vaimoille. Saarna oli rohkaiseva, jonka jälkeen keskusteltiin yhdessä naiseudesta kristittynä. Nuorille järjestettiin oma konferenssi, jossa jaettiin monenlaista hengellistä ravintoa. Ennen päätapahtuman alkua ehti osa tiimistä vierailla kristillisessä orpokodissa Gatumbassa. Tiimi rohkaisi orpokodin väkeä ja levitti Jumalan rakkautta. Myös muutamia lahjoja jaettiin, ja ruokailtiin yhdessä. Tämän lisäksi palveltiin monessa seurakunnassa.

Vihdoinkin oli päätapahtuman aika! Alusta asti väkeä oli paljon. Entisen presidentin vaimo toi presidentillisen tervehdyksen ja aloitti tapahtuman rukouksella. Monet antoivat elämänsä Jeesukselle. Pyhäkouluopettajille järjestettiin oma tilaisuus. Runsaan opetuksen kruunasi voimakas yhteinen rukoushetki.

Toisena kampanjapäivänä satoja ihmisiä antoi elämänsä Jeesukselle. Saarnan jälkeen rukoushetkessä alkoi sataa, vaikka käynnissä oli kuiva kausi. Tiimi rukoili, että Jeesus kastaisi nämä uudet seuraajat Pyhällä Hengellä ja tulella. Yhdessä rukoiltiin ja ylistettiin Herraa tuntien ajan. Pyhä Henki täytti ihmisiä!

Kolmantena kampanjapäivänä satoja lisää ihmisiä antoi elämänsä Jeesukselle. Valtavia määriä ihmisiä sai esirukousta. Moni parani, vapautui ja uudistui. Pahoja henkiä ajettiin ulos. Burundissa on herätyksen aika, ja kansallinen media oli paikalla tätä todistamassa.

Kampanja on ohitse! Paljon suunniteltiin, ja paljon saavutettiin. Mutta matkassa oli monia yllätyksiä, muutoksia ja vaiheita. Jumalan kanssa kaikesta selvittiin. Kampanjan päätapahtumapaikka piti vaihtaa. Yhteistyö paikallisten organisaatioiden kanssa oli yllättävän hankalaa. Ja monia muita. Mutta kampanja onnistui! Ihmisiä tuli uskoon. Pyhä Henki liikkui ihmisissä. Burundiin saatiin aikaan merkittävä evankeliumin isku.

Kiitos tiimille, osallistujille ja Jumalalle. Kuljetaan uusiin vaiheisiin Jumalan kanssa.    

Lahjoita
missiot

Tutustu missioihin.

Missiotapahtuma Kampalan alueella

Mega Crusade-tapahtuma Mlowo-kaupungissa